Gå till innehåll
I 2 IF Karlstad
I 2 IF Karlstad

Träning

Simning - måndagar 20.00-22.00 och onsdagar 20.00-22.00

På Sundsta badhus samlas vi för simning där klubbmedlem Erik Gjein guidar oss i gemensamma pass.

Vi har fyra banor där vi brukar gruppera oss lite efter vår hastighet i vattnet.

Information till simträningen från Erik

Jag har tagit över simträningen på måndagar och onsdag. För att det ska bli så bra som möjligt för alla önskar jag att ni läser igenom denna information. 31 oktober kommer jag att ha en extra lång genomgång innan passet. Den börjar då 19.40. Då kommer jag att gå igenom termer och upplägg på kommande simträning. Till exempel vad 1-3 betyder eller DPS.

Från och med onsdag börjar genomgången 19.50 då kommer jag att gå igenom kvällens pass. Vi kommer att använda alla olika redskap, dolme, paddlar, fenor, platta, snorkel. Jag kommer att vara i vattnet under passet och själv simma så är det något i passet som ni inte förstår är det bra om ni frågar detta direkt. Vi har tillgång till 4 banor, 5-8; bana 5 simmar vi snabbast i, bana 8 långsammast. SImningen vi tränar är anpassad för triathlon men trots det använder vi benen.

Vi startar simträningen i vattnet 20.00 för att hinna få så mycket vattentid som möjligt. Det är viktigt att man respekterar den fart som är i den banan som man simmar i så att starttider och vila blir rätt. Det finns en mening med dessa, precis som i löpintervaller.

SImträningen kommer att bygga på progression, periodisering och polarisering. Det kommer alltså vara lite svårt att i februari hoppa in och tro att man kan vara i den banan man brukade vara i under sommaren. Man är givetvis välkommen att träna, men då är det viktigt att man känner in nivån. Teknik före hastighet.

För att det ska flyta på så bra som möjligt i banorna där vi är flera som simmar är det viktigt att man vilar på rätt ställe om man behöver en extra vila. När du kommer in mot kanten för att vända, stannar du istället på höger sida i hörnet. Där är du minst i vägen för de som fortsätter simma serien. Till exempel är 8x100 och man vet att två av dessa ska jag simma 50 meter för att få i min vila men ändå vara med de 8 gångerna, eller så står man över en hel hundring.

Löpintervaller - torsdagar 20.00-21.30

I Eva Lisa Holtz Arena samlas vi och kör löpintervaller tillsammans.

Klubbens egna Håkan Bylerius ansvarar för tillfället för att skapa pass som vi springer efter. Ofta presenteras veckans pass i vår Facebookgrupp någon dag innan så titta gärna in där.

Långlöpningar med fika - lördagar 09.00-> fika 11.00

Det finns en tradition av långlöpningar på lördagsförmiddagar med gemensamt fika efter träningen. På Facebook brukar det aviseras om dessa löpningar. Passa på att hänga på. Det springs nästan hela året runt.

Övrigt

I övrigt så kan det vara bra att hålla ögon och öron öppna via vår Facebookgrupp där det kan dyka upp diverse möjligheter till spontan träning tillsammans med några andra av våra medlemmar.

Hoppas ni fann detta vara en bra sammanfattning över våra träningsmöjligheter!
Hoppas vi ses vid några tillfällen!

Sponsorer